26.07.2009 16:06

Бербатов премери сили с топ-шахматисти

Видян 2109 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Киприан Бербатов се изправи срещу шахматисти от световния елит на традиционен международен турнир по ускорен шах в испанския град Вияробледо, информира БГНЕС.


12-годишният български талант приключи с актив от 4,5 точки от 9 възможни, което му отреди 56-о място в крайното класиране на състезанието, в което участие взеха 130 шахматисти. Третият братовчед на футболната звезда Димитър Бербатов не получи приз от съревнованието, но използва възможността за първи път в кариерата си да премери сили със състезатели от световния елит.
Кипи записа поражение срещу №15 в света Алексей Широв от Испания, но победи четирима представители на домакините, единият от които гросмайстор. Нито един от шестимата българи не намери място в топ 10, като с най-предно класиране се отличи международния майстор Николай Милчев, финиширал на 14-о място с 6.0 точки. Титлата с актив от 7,5 точки спечели немецът Аркадий Найдич, следван от Александър Гришчук (Русия) и Александър Мойсенко (Укрейна) с по 7 т. Турнирът се проведе по швейцарската система в девет кръга с контролно време на партия 20 минути плюс 3 секунди на ход. Победител в престижното състезание миналата година стана водачът в световната ранглиста Веселин Топалов, който сега не бе сред участниците заради подготовката си мача с Вишванатан Ананд. Вияробледо 2009 беше с награден фонд 18 000 евро, от които 3 000 са за победителя Найдич.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв