Фрапар е една от трите дами, които попаднаха в списъка с главни съдии за световното. Останалите две са Салима Мукансанга от Руанда и Йошими Ямашита от Япония.

Свързани новини

30.11.2022 15:45

Французойка е първата жена- съдия на Световно първенство по футбол за мъже

Видян 6039 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Утре ще станем свидетели на абсолютен прецедент в историята на световните първенства по футбол. Изцяло женска съдийска бригада ще ръководи среща от най-големия форум на планетата. Това стана ясно, след като от ФИФА обявиха наряда за срещата между Германия и Коста Рика от последния кръг в група Е на Мондиал 2022 в Катар.


Старши съдия на двубоя ще бъде 38-годишната Стефани Фрапар от Франция. По двете странични линии пък ще действат други две дами - Карон Диас Медина (Мексико) и Неуза Бак (Бразилия).


Този мач е от 21.00 часа българско време на 1 декември, a такъв случай не е имало в цялата 92-годишна история на световните първенства до момента. Досега в Катар забелязвахме дами като част от съдийския състав, но единствено в ролята на четвърти рефер.


Това не е първо подобно постижение за Фрапар. През 2021 година французойката стана първата жена, която ръководи мач от световните квалификации. Тогава тя отговаряше за случващото се на срещата между Нидерландия и Латвия.


Фрапар е една от трите дами, които попаднаха в списъка с главни съдии за световното. Останалите две са Салима Мукансанга от Руанда и Йошими Ямашита от Япония.


Назначението не е случайно. Тя е избирана за най-добра съдийка в света през 2019, 2020 и 2022 година. От 2019 година насам неизменно ръководи мачове във френския футболен елит, а също така е била рефер и на двубой от Шампионската лига - между Ювентус и Динамо (Киев).




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.