Резултатите показват, че това е било най-слабото представяне на най-успешния български тенисист след 2013 година

Свързани новини

02.09.2022 10:17

Гришо отпадна от US Open, с най-слаб сезон в Големия шлем от 2013 г.

Видян 5139 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-добрият български тенисист Григор Димитров напусна US Open след загуба във втория кръг.


Поставеният под №17 отпадна след загуба 6:7(7), 5:7, 3:6 от представителя на домакините Брандън Накашима. Нашият тенисист пропусна няколко възможност за пробив в първия сет, а в тайбрека направи 3 двойни грешки. След загубения първи сет като че ли бившият №3 в света загуби и интерес към мача.


Резултатите показват, че това е било най-слабото представяне на най-успешния български тенисист след 2013 година. Този сезон Димитров стигна до трети кръг единствено на „Ролан Гарос“, където отстъпи на 16-ия в света тогава Диего Шварцман с 3:6, 1:6, 2:6. На Australian Open загуби, както и в Ню Йорк, във втори кръг от Беноа Пер, а на Уимбълдън беше принуден да се откаже на старта срещу Стив Джонсън. Това означава, че балансът на 31-годишния хасковлия е 4 победи и 4 загуби. В кариерата си той има общо 74 успеха и 48 поражения в Голямата четворка.


За сравнение: миналата година изигра 10 мача в Шлема, от които спечели шест и стигна до четвъртфиналите в Мелбърн. Най-запомнящият се сезон на Гришо в тези турнири беше през 2014 година, когато записа 12 победи от 16 срещи. Тогава българинът стигна до четвъртфинал в Австралия, където отстъпи в 4 сета на Рафаел Надал, а след това и до полуфинал на Уимбълдън, където имаше своите шансове срещу Новак Джокович, но загуби последните два сета в тайбрек. На US Open игра осминафинал, а в Париж отпадна на старта.


Година по-рано пък беше последното му завършване с отрицателен баланс в Големия шлем. Тогава той записа само три победи в седем двубоя, като стигна трети кръг в Париж (загуба от Джокович) и втори в Ню Йорк, а в Мелбърн и Лондон отпадна на старта.


Разликата на 2013-а с тази година е, че в три от случаите Григор отпадна от тенисисти извън топ 50 на световната ранглиста – Пер (№56), Джонсън (№93) и Накашима (№69).


Краят на турнирите от Големия шлем обаче не означава край на сезона за най-добрия български тенисист в историята. През септември Димитров е заявил участия на състезанията от категория АТР 250 в зала в Метц и София, където може да запише добри резултати, стига да е здрав и във форма, а защо не и да стигне до 16-ия си финал в Тура и първи от февруари 2018 година в Ротердам. А това ще накара всички да забравят предните неуспехи.


 Източник: БНР


 


 


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева