Свързани новини

19.06.2009 10:01

Египет победи Италия с 1:0 в мач за Купата на Конфедерациите

Видян 1344 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Египет и Италия все още запазват шанса си да продължат в полуфиналите за Купата на Конфедерациите след победата на африканците с 1:0 над адзурите.


Срещата започна със скучно и безинтересно първо полувреме. В 40' Мохамед Хомос се разписа с глава във вратата на Джиджи Буфон. Италианците подържаха бавно темпо на игра почти през целия мач. Често разиграваха топката, но имаха само едно опасно положение, с което Джузепе Роси застраши вратата на африканските шампиони. Египетксият отбор впечатляваше с организираната самоотбрана.


Второто полувреме започна по-обещаващо за скуадра адзура. Положения не липсваха. Андреа Пирло не можа да уцели вратата на Египет, след като би три пъти пряк свободен удар. Сравнително слаба игра отбелязаха и Фабио Гросо и Джорджо Киелини. Селекционерът Липи този път остави Каморанези на резервната скамейка. За първи път в игра влезе Фабио Канаваро и се представи доста добре на терена. С контузия бе и футболистът на Милан Дженаро Гатузо, който обаче все още не можа да покаже добра игра на терена, допускайки няколко грешки и във второто полувреме бе сменен в 58' от Монтоливо. Нападателят на Ювентус Винченцо Якуинта също изигра няколко добри топки в наказателното поле на египтяни, но най-доброто му постижение за този мач достигна до вратарската греда. Така след скучното първо и емоционално второ полувреме и двата отбора са с по 3 точки в класирането, след първенецът в групата Бразилия. Бразилия се здраво натупа по-рано вчера тима на САЩ с 0:3, а в неделя ще се изправи срещу италианците в Претория. по същото време в Рустенбург САЩ ще се срещнат с тима на Египет.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще се чувствате енергични

Днес ще се чувствате енергични и готови да преследвате