"До Световното първенство ще наблегнем основно на работата в залата. Има само две състезания от международния календар и ще бъдат направени няколко вътрешни контролни", каза Калейн.

Свързани новини

01.07.2022 10:57

Калейн ще се бори за световната титла в София

Видян 4229 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"До световното първенство имаме малко повече от два месеца и смятам, че дотогава ще вляза в перфектна форма, и ще се боря за световната титла", обяви най-силната българска гимнастичка Боряна Калейн в интервю за Българската федерация по художествена гимнастика, предаде БНР. София ще бъде домакин на световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе в периода 14-18 септември. 


"До Световното първенство ще наблегнем основно на работата в залата. Има само две състезания от международния календар и ще бъдат направени няколко вътрешни контролни", каза Калейн. 


Тя коментира и представянето си на европейското първенство в Тел Авив. "Щастлива съм от начина, по който приключи това състезание! Не знам дали някога емоциите в мен ще притихнат, но завинаги ще помня тези четири дни. Форматът на състезанието за индивидуалното е много тежък. Играем четири дни - 12 съчетания.


Смятам, че допуснатите грешки бяха съвкупност от умора и не достатъчно добра концентрация на някои моменти. Последният ден от състезание беше най-тежък за мен и да, това беше денят, в който показах коя всъщност съм и какво мога. Успях да се преборя за два златни и един бронзов медал. Направихме анализ и няколко промени по съчетанията", сподели тя.


Извън гимнастиката целта на Боряна е да се съберат средства за ремонт на залата на клуб Левски-Триадица.


"Това е един проект, който приех много присърце. Той е с благотворителна цел, а именно да се съберат средства за ремонт на залата на Левски-Триадица. Самата аз съм започнала първите си стъпки там, прекарала съм много години и за мое огромно съжаление пари за ремонт така и не бяха отпуснати, въпреки многократното одобрение на нашия проект.


Когато получих предложение да се включа в проекта от Мариана Пищалова бях щастлива, че мога да направя нещо по този въпрос. В свободното си време обичам да рисувам и въпреки че тя само беше чула за това и не беше видяла нито една моя рисунка, ми възложи да се включа именно с тази част", каза още гимнастичката.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог