16.06.2022 11:06

"Лудогорец" има добър път към големите пари в Европа

Видян 3415 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският футболен хегемон "Лудогорец" вече е наясно със съперника си в I квалификационен кръг за Шампионската лига и дори с евентуалния следващ във втората пресявка. Дали наш отбор отново ще успее да пробие в "Лигата на богатите" след 6-годишна пауза (б.р. - последното участие бе през есента на 2016 г., също на разградчани)? Шансовете за утвърдителен отговор са значителни, но при две условия - "Лудогорец" да не направи груба грешка на ниските нива и да има здравословна доза късмет на последните препятствия преди групите.


 


Добрият коефициент на клуба (23.000) благодарение на представянето в предишни години осигури на разградчани шанса да бъдат поставени при жребия в I и II предварителен кръг. На първото стъпало очаквано нямаше твърде опасни противници сред непоставените и се падна сравнително приемлив тим - черногорският "Сутиеска".


 


Във втората фаза също няма да е много трудно. Ако "Лудогорец" се класира там, ще срещне "Шамрок Роувърс" (Ирл) или "Хибърниънс" (Мал).


 


И тук вече идва мястото за късмета. "Лудогорец" трябва да стиска палци в предните фази да отпадне някой измежду "Карабах" (Азерб, коеф. 25.000) или "Малмьо" (Шв, 23.500), за да бъде поставен в III кръг. Така ще може да се надява на приемлив жребий. Защото място в урната на непоставените би означавало среща с тимове като "Цървена звезда", "Динамо" (Загреб), "Олимпиакос", "Виктория" (Пилзен) - все отстранявани преди от разградчани, но със сигурност нежелани отново.


 


В допълнение - място сред поставените (или поне успех над поставен тим) ще позволи на "Лудогорец" да избегне "големите" акули в плейофите към големите пари (минимум 16 млн. евро за влизане в груповата фаза!).


 


Ясно е, че попадане в компанията на най-елитните отбори в Европа е голямата цел пред "Лудогорец" и треньора Анте Шимунджа. Потвърди го и един от титулярите - Бернард Текпетей, който обяви, че няма да бъде продаден въпреки офертите към него, докато не приключи атаката на тима за Шампионската лига.


 


Но дори и неуспех някъде по пътя не означава край на еврокампанията не само за "Лудогорец", но и за който и да е от останалите шампиони в Европа. Провал още в I пресявка на ШЛ препраща към II предв. кръг на Лига на конференцията (ЛК), където ще чака загубилият от двойката "Будьо/Глимт" (Нор) - "Клаксвик" (Фар. о-ви).


 


Неуспех на второто стъпало към ШЛ дава право на участие в III кв. кръг на Лига Европа (дори загуба там не е фатална и носи утешително участие в плейоф за групите на ЛК). Елиминиране в III пресявка на ШЛ води към плейофите за групите на ЛЕ (там пък загуба праща директно в групите на ЛК). А последната възможност "Лудогорец" я отигра миналия сезон - достигане до плейоф за ШЛ, загуба и директно влизане в групите на ЛЕ.


 


Както е видно - пътят към големите пари не е невъзможен. А и УЕФА дава добри шансове за по-малки "трохи", които не са за пренебрегване (3,85 млн. евро за място в групите на ЛЕ и 3 млн. евро за групите на ЛК).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното