В 20-а минута Илиян Стефанов се озова на стрелкова позиция след разбъркване в наказателното поле на ЦСКА София, но не намери добре топката и не успя да нанесе точен завършващ удар

Свързани новини

15.05.2022 19:35

Левски прекъсна сушата без трофей и ликува с Купата на България

Видян 1873 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Левски триумфира с Купата на България след 15-годишно прекъсване. Отборът победи ЦСКА с 1:0 във финала на Националния стадион Васил Левски пред повече от 35 хиляди зрители. Единственото попадение вкара Илиян Стефанов, който беше точен в 57-ата минута.



Двубоят предложи много интригуващи моменти, а двата тима бяха изравнени. Една грешка на червените обаче реши изхода в полза на сините.




Червени и сини се срещнаха във финал за пръв път от 2005 г. За Левски спечелването на купата е първо от 2007 г., когато начело отново беше Станимир Стоилов. Отборът нямаше никакъв трофей от 2009 г., когато триумфира с титлата в първенство.




ЦСКА от своя страна не успя да защити купата, спечелена преди година. Червените бяха на финал в турнира за трети пореден сезон.




За 26-и път в историята си Левски печели Купата на България. Отборът стига до трофей само 9 месеца след завръщането на Стоилов на треньорския пост.




През първата част Левски игра по-съсредоточено и организирано, докато ЦСКА нямаше толкова положения в атака. Червените срещаха проблеми най-вече пред полето на Левски, където последното подаване не се получаваше.




След почивката двубоят продължи да бъде тактически, но ЦСКА допусна груба грешка в 57-ата минута. Сините отнеха топката, тя стигна до Стефанов, който стреля от около 20 метра, а след рикошет топката влетя в мрежата. До края на двубоя ЦСКА така и нямаше чисти голови положения. Червените осъществиха натиск, но без да тестват вратаря Пламен Андреев.




“Тази е най-изстраданата купа и е най-ценна, след като е последна. Винаги съм казвал, че Купата на България е десерта за Левски. Първенството е основното ястие и ще се опитаме да притиснем максимално Лудогорец и ЦСКА догодина”, каза след мача собственикът на Левски Наско Сираков.




Снимка: БГНЕС


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния