Българката обосновава решението си с проблеми в управлението на организацията

Свързани новини

12.05.2022 14:45

Българка напусна Международната боксова асоциация с обвинения в недемократичност

Видян 1389 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Емилия Груева подаде оставка като член на ръководството на Международната боксова асоциация (IBA), съобщава insidethegames.biz. Българката обосновава решението си с проблеми в управлението на организацията.


Груева, която беше избрана в ръководството на IBA на конгреса в Москва през ноември 2018 г., заявява, че са налице "неподходящи управленски действия".


"Вече не вярвам в начина, по който IBA е ръководена, и съм все по-засрамена да съм член на изпълнителния комитет, защото мисля, че този комитет е най-недемократичният и непрозрачен в историята", заявява вицепрезидентът на българската федерация. Тя описва ръководството като "много тайно, манипулативно и контролирано от външни страни".


В последните години проблемите в международната федерация поставиха под въпрос присъствието на бокса в олимпийската програма. Международният олимпийски комитет (МОК) описа серия изисквания за промени, за да може спортът да остане част от игрите.


Според Груева членовете на комитета не получават достъп до финансови документи, което е едно от изискванията на МОК. Тя добавя, че сред тях има страх от председателя на боксовата асоциация – Умар Кремльов.


"Никога няма да приема коментари на президента на IBA, направени неколкократно, че дори и без олимпийските игри ние все пак можем да се съсредоточим върху професионалното организиране, управление и развитие на спортни събития. Както всички знаем, участието в олимпийски игри е главната мечта на боксьорите, а вярвам, че и вашата", казва Груева в писмото си, насочено към членовете на изпълнителния комитет и към националните федерации.


Снимка: lap



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак