Във вечерната сесия Георги Стоянов (86 кг) срази по категоричен начин литовеца Томас Леманас

Свързани новини

19.04.2022 10:04

3 медала за българи на европейското по бокс в София

Видян 922 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Българските състезатели си гарантираха три медала след днешния ден на европейското първенство по бокс за младежи и девойки в столичната зала "София". Кирил Борисов (+92 кг), Георги Стоянов (86 кг) и Румяна Александрова (57 кг) се класираха за полуфиналите и си гарантираха минимум бронзови отличия, предаде БНР.




Началото бе поставено от Кирил Борисов. При най-тежките той постигна драматичен успех с 3:2 съдийски гласа над представителя на Хърватия Лавро Павчеч. Двамата проведоха много равностойна битка, в която си поделиха надмощието след първите два рунда. Така третият се оказа решителен, а там Борисов показа повече желание и характер, за да надделее в съдийските решения. На 20 април той ще се боксира за място на финал срещу молдовеца Николай Бурдиуя.




Във вечерната сесия Георги Стоянов (86 кг) срази по категоричен начин литовеца Томас Леманас. Българинът се класира за полуфиналите, след като не остави шанс на съперника си и след много точни и тежки попадения стигна до успех с 5:0 съдийски гласа. В сряда той излиза срещи Огюзан Тюрк (Турция) за място на финал.




Румяна Александрова (57 кг) пък донесе първия медал за девойките. Талантливата националка изигра страхотен мач със сръбкинята Дияна Милетич. Българката не започна добре и губеше след първия рунд, но постепенно напипа точния ритъм на срещата и обърна развоя за впечатляваща победа с 4:1 съдийски гласа. Така тя си осигури медал от шампионата и на 20 април ще се изправи срещу Лаура Яковлева (Латвия).




Другите четири участнички днес допуснаха поражения. От турнира отпаднаха Йелис Илязова (75 кг), Кристина Станева (54 кг), Люба Атанасова (48 кг) и Гергана Георгиева (+81 кг).




Във вторник на ринга ще се качат останалите български национали, които достигнаха до решителния етап на турнира.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне