Без бокс и щанги на игрите през
 2028 г.

Свързани новини

03.02.2022 11:56

Без бокс и щанги на Олимпиадата в Лос Анджелис през 2028 г.

Видян 832 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Международният олимпийски комитет (МОК) включи 28 вида спорт в предварителната програма на Летните олимпийски игри през 2028-а година в Лос Анджелис. Решението беше взето на Сесията на МОК, която се проведе днес.




МОК се съгласи с предложението на Комисията по изготвянето на олимпийската програма, което получи и подкрепата на изпълкома. В числото на 28-те вида спорт са включени скейтборд, сърфинг и скално катерене, които вече дебютираха на Игрите в Токио през миналата година.


 


Боксът, вдигането на тежести и модерният петобой в момента не са включени в програмата и за момента остават в списъка на чакащите. МОК препоръча на съответните международни федерации да извършат необходимите реформи, за да съхранят местата си в олимпийската програма.


 


През 2023-та година Организационният комитет на Игрите през 2028-а година в Лос Анджелис може да предложи допълнителни видове спорт, които да бъдат включени в програмата. Окончателният вариант на въпросната програма, както и точният списък на спортовете, които ще участват след шест години ще бъде утвърдена през декември 2024-та година.


 


Модерният петобой ще трябва да замени конната езда с друга спортна дисциплина след Олимпийските игри в Париж през 2024-а година, реши управляващият орган на този спорт в края на миналата година. Това решение беше напълно очаквано, след като на Игрите в Токио имаше много сериозни критики за поведението на германската треньорка Ким Райзнер.


 


Тя беше дисквалифицирана за удар по коня. Райзнер се ядоса на животното, след като надеждите на нейната ездачка Аника Шлой за злато се изпариха, тъй като конят отказа да скача.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“