Свързани новини

14.01.2022 10:24

Анулираха визата на Джокович

Видян 1107 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на имиграцията на Австралия Алекс Хоук използва правото си да анулира входната виза на световния №1 в тениса Новак Джокович, съобщи ВВС.


Решението на основание "здраве и добър ред" означава, че той може да бъде депортиран и да получи тригодишна забрана за издаване на визи.


"Днес упражних правомощията си съгласно раздел 133C(3) от Закона за миграцията да анулирам визата, притежавана от г-н Новак Джокович от съображения за здравето и добрия ред, базирайки се, че това беше в обществен интерес", каза Хоук.


"При вземането на това решение внимателно обмислих информацията, предоставена ми от Министерството на вътрешните работи, австралийските гранични сили и г-н Джокович. Адвокатите на спортиста посочиха, че ще обжалват решението, което може да доведе до забрана на Джокович да пътува до Австралия за три години", посочи още той.


Адвокатите на сърбина веднага ще обжалват решението, според което клиентът им трябва да бъде депортиран.

Ако то не е успешно, деветкратният победител от Откритото първенство на Австралия Джокович няма да може да защитава титлата си на започващия в понеделник турнир от Големия шлем в Мелбърн.


Сръбският тенисист пристигна в Австралия на 5 януари, след като получи медицинско разрешение за участие на Australian Open, въпреки че не е ваксиниран против коронавирус. При пристигането му обаче визата му беше анулирана, а той - задържан в хотел за имигранти.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв