Свързани новини

13.01.2022 10:55

Глоба или затвор грози Джокович

Видян 1531 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Новак Джокович може да бъде изправен пред глоба или дори затвор в Сърбия, след като призна, че е нарушил изолацията, докато е болен от Covid миналия месец, заявиха адвокати. Сръбският премиер предупреди, че поведението му изглежда е „явно нарушение“ на правилата, предаде theguardian.com.

34-годишният роден в Белград тенисист гони рекордната 21-ва победа от Големия шлем на Australian Open.

Решението за анулиране или не на визата на Джокович от министъра на имиграцията на Австралия Алекс Хоук отново беше отложено. Юристите на световния номер 1 в тениса са подали нови документи, които могат да повлияят на изхода на делото.

Джокович призна в сряда, че е знаел, че е дал положителна проба, когато е присъствал на интервю за вестник и фотосесия в сръбската столица на 18 декември, заявявайки в изявление в социалните медии, че е направил „грешка в преценката“.


Играчът също така обвини „човешка грешка“ от неговия екип за за грешка в имиграционните му документи, заявявайки, че не са успели да декларират, че е пътувал извън Сърбия – до Испания – през двуседмичния карантинен период преди да влезе в Австралия.

Адвокати в Сърбия казаха на местни репортери, че нарушаването на строгите правила за изолация в страната е престъпление по член 248 от наказателния кодекс и подлежи на глоба или лишаване от свобода до три години – въпреки че е по-вероятно общественополезен труд.

Джокович беше освободен от имиграционен хотел за задържане в Мелбърн в понеделник, след като съдия постанови, че отношението към него е незаконно. Неваксинираната звезда разчита на неотдавнашна предишна коронавирусна инфекция за освобождаване, което му позволява да играе.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион