Свързани новини

23.12.2021 14:28

Три медала за Екатерина Иванова от Световното по таекуондо в Минск

Видян 1269 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

17-годишната Екатерина Иванова завоюва сребърен медал на световното първенство по таекуондо ITF за юноши и девойки, което се проведе в Минск, Беларус, предаде Нова тв. Младата спортна надежда, която е и посланик на международната програма за контрол на диабета Dexcom Warrior, стана световна вицешампионка в дисциплината спаринг девойки до 52 кг във възрастова група 16-17 г.


Екатерина изигра 6 мача и отбеляза общо 5 победи. Тя спечели втори сребърен медал в спаринг отборно участие заедно с българките Лилия Митрева, Моника Богданова, Любка Петрова и Росина Камбурова, които заедно завоюваха второто място. Към успехите в Минск Екатерина добави и бронзов медал от дисциплината отборно форма заедно с Лилия Митрева, Моника Богданова, Ферай Ахмедова и Росина Камбурова.


Световното първенство се проведе в Минск в периода от 14 до 17 декември. Участие взеха близо 1200 състезатели от 35 държави, като сред тях успешно се наредиха и нашите представители, които спечелиха 4 сребърни и 2 бронзови медала на индивидуално спаринг, 1 бронзов медал на индивидуално форма, сребърен медал на отборно спаринг и бронз за отборно форма. Екатерина е част от българския състав, а за подготовката ѝ отговаря многократната световна и европейска шампионка по таекуондо Амалия Колева, която е треньор на националния отбор.


Това е вторият голям успех за 17-годишното момиче в последните два месеца. През октомври талантливата спортистка печели два бронзови медала на европейското първенство по таекуондо в Крит. Тогава тя се класира на трето място на индивидуално участие – спаринг девойки старша възраст до 52 кг, а също така завоюва бронз и в отборно състезание с още 5 момичета.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион