Свързани новини

23.12.2021 11:32

Исторически успех за българските ски в Мадона ди Кампильо

Видян 1025 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За първи път в историята на Световната купа по ски-алпийски дисциплини двама българи взеха точки от едно състезание, след като Алберт Попов и Камен Златков завършиха успешно и втория манш на нощния слалом в Мадона ди Кампильо, Италия, предаде Спортал.


Камен Златков пък успя да се пребори за 19-о място, след като бе 30-и след първия манш и даде 13-и резултат във втория, въпреки по-консервативното си каране в него. То обаче му гарантира стигане до финала и първи точки в кариерата в Световната купа, които почти сигурно ще му гарантират по-преден стартов номер в следващия слалом в календара в Загреб на 5 януари.


А победата днес след куриозен финал грабна действащият световен шампион Себастиан Фос-Солеваг от Норвегия, който с общо време от 1:34.59 победи с точно една десета Алекси Пентюро от Франция. Сънародникът на носителя на големия глобус и победител от слалома във Вал д'Изер Клеман Ноел бе на път да запише втора поредна победа, но допусна грешка в самия край на своето второ спускане и пропусна последната врата. Това буквално подари победата на Фос-Солеваг и подиума на шведа Кристофър Якобсен, който завърши на само 0.01 секунда зад Пентюро.


В класирането в дисциплината слалом след края на втория от общо десет старта през сезона лидер със 140 точки е Фос-Солеваг, следван от Якобсен също със 140 и Ноел със 100. В челото на генералното класиране не настъпиха промени, тъй като и Марко Одермат (Швейцария), и Матиас Майер (Австрия), и Александър Омод Килде (Норвегия) не взеха участие в днешния старт.


С точките си от днес двамата българи Попов и Златков заемат съответно 14-а и 28-а позиция в класиране в дисциплината слалом с по 39 и 12 точки. В генералното подреждане Попов е 70-и, а Златков 101-и.


Програмата на Световната купа при мъжете продължава следващата седмица със стартове в скоростните дисциплини в Бормио. На „Стелвио“ ще се проведе едно спускане на 28 декември и два супергигантски слалома на 29 и 30, с които ще бъде сложен и край на календарната 2021 в световните ски.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

НОИ

Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ

Над 13 милиона лева ще бъдат отпуснати за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено