Свързани новини

24.11.2021 14:31

Комплекс Червено знаме трябва да стане оазис за българския спорт: Кузманов

Видян 1957 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През месеците, в които съм министър, с моя екип се постарахме Министерството на младежта и спорта да заработи реално и се опитахме да свършим обективно и прозрачно работата, която ни е възложена. Това заяви министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов в интервю в студиото на Sportal.bg.
„Министерството на младежта и спорта заработи реално като такова. С моя екип вкарахме ред в министерството, за да може то да е в полза на спорта, каквато е и основната му функция. Работата на ММС е да се грижи финансово и логистично за спортистите, федерациите, треньорите и клубовете. Смятам, че след като направихме няколко програми и променихме наредби, вече реално тези, които работят за спорта ще получават това, което заслужават като финансово подпомагане. Искаме да няма субективизъм и всичко да е поставено на масата - прозрачно. Всеки трябва да вижда, че трудът му се оценява“, аргументира се спортният министър.    
Министър Кузманов анонсира, че до дни ще има добра новина за потъналия от години в руини плувен комплекс "Червено знаме" и коментира, че базата може да се превърне в оазис на българския спорт. „Той ще бъде само и единствено за спорт. Ще се превърне в един оазис на спорта. Така си го представям аз. Спортът има нужда от този комплекс. Той ще бъде свързан със зала "Арена Армеец" и двете спортни бази ще се допълват“, каза министърът на младежта и спорта.
В най-кратки срокове ще бъде публикувана за обществено обсъждане новата Програма за развитие на спорта за високи постижения за 2022 г. След това тя ще бъде коментирана и с представители на спортните федерации. Целта на новата Програма е да се минимизира факторът субективизъм и спортовете да получават средства според резултатите.
Другата добра новина, която съобщи спортният министър, е, че допинг лабораторията ни подготвя документите да кандидатства за лицензиране от Световната антидопингова агенция (WADA). „В Гърция я


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат