Свързани новини

22.11.2021 15:45

Зверев не даде шанс на Медведев и е големият шампион в Торино

Видян 892 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германецът Александър Зверев спечели Финалите на АТП за втори път в кариерата си, след като победи миналогодишния шампион Даниил Медведев с 6-4, 6-4 във финала на тазгодишното издание на надпреварата, която се проведе в зала Пала Алпитур в Торино.


Световният номер 2 Медведев спечели титлата преди година с пет поредни победи, а в последната седмица записа нови четири успеха в престижния турнир на осемте най-добри за годината, като освен това той бе в серия от пет поредни победи над Зверев. Всичко това го правеше фаворит в днешния финал, но Зверев, който на полуфиналите надви лидера в световната ранглиста Новак Джокович в три сета, доминираше на корта и стигна до категоричен успех.


По този начин германецът спечели една от най-престижните титли в тениса за втори път в кариерата си след триумфа си през 2018 година, като същевременно той изравни баланса си с Медведев на 6-6. Зверев също така завършва годината с най-много победи в Тура (59, една повече от Медведев), както и най-много титли (6, една повече от Новак Джокович и Каспер Рууд). Той показа страхотна форма от Уимбълдън насам, като в този период записа 32 победи и 4 загуби.


"Трябваше да изиграя перфектен мач, за да спечеля срещу съперник, който ме победи пет пъти поред. Благодаря, че ми позволи да те победя най-накрая. Даниил направи страхотен сезон, мисля, че той е лидерът на нашето поколение тенисисти. Щастлив съм, че излизам във ваканция с тази победа. Няма по-добър начин да приключиш сезона от победа на този турнир", коментира Зверев след мача.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец

Днес идеите ще идват от далечни места

Днес идеите ще идват от далечни места, от хора от