Свързани новини

17.11.2021 15:32

Български бейзболист е близо до договор с легендарен отбор в САЩ

Видян 801 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Йоанис Александров е на път да стане първият български бейзболист, подписал договор с един от отборите в Мейджър лигата (МЛБ) в САЩ, съобщи Българската федерация по бейзбол и софтбол. 17-годишният кечър и аутфилдър на София Блус е одобрен от представители на Чикаго Уайт Сокс. Той е привлякъл вниманието на скаути по време на двудневен тренировъчен лагер в Маями (6-7 ноември).


Участието му в пробите е организирано от промоутърската компания Perfect Game, но е осигурено с помощта на българската федерация, както и клуба му. Александров е показал умения, с които е на челни места по статистически показатели в пробите, в които са участвали общо 70 състезатели, основно от Северна Америка и Карибския басейн.


Александров е роден през 2004 и израснал в Италия, а през 2019 г. се прибира със семейството си в България. Той дебютира за мъжкия отбор на София Блус още преди да навърши 16 през 2020 г., и бързо става титуляр.


През този сезон той помогна на тима да спечели четвърти пореден требъл в България - титла, Купа на България и Купа София, а освен това беше избран за най-полезен играч (MVP) в квалификационния турнир за Купата на федерациите в Братислава, спечелен от българския шампион в конкуренцията на първенците на Словакия, Румъния и Литва.


Досега българин не е бил толкова близо до МЛБ. Двама други българи - Димитър Насъпов и Мартин Андонов, бяха обект на интерес съответно от Синсинати Редс през 2007 г. и Питсбърг Пейтриътс през 2009 г., но не получиха предложения за договори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв