Свързани новини

13.10.2021 11:22

Променихме една недомислица с паралимпийците: Министър Кузманов

Видян 1800 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„С промяната в Наредбата за критериите, условията и реда за награждаване на спортисти, треньори и длъжностни лица се занимаваме още от май месец тази година, когато огледахме всички наредби, премирането на състезателите и т.н. Проведохме предварителни разговори с президента на Българската паралимпийска асоциация Илия Лалов, а след като завършиха Паралимпийските игри и с нашите медалисти Ружди Ружди и Християн Стоянов. Смятам, че променихме една недомислица. Не може за медал от световно първенство премията да е 60%, а за Паралимпийски игри да е 20%. Игрите са върхът в кариерата на всеки един спортист“, коментира министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов в предаването „Социална мрежа“ по телевизия „Нова нюз“.
„На 8 октомври тази година ММС публикува за обществено обсъждане Наредба №5 за критериите, условията и реда за награждаване на спортисти, треньори и длъжностни лица, с която се променят премиите на паралимпийците като се увеличават от 20 на 64%. Не виждам никаква логика в това, ако даден спортист се класира за най-големия форум да бъде премиран с по-малко, отколкото за световно първенство. Нашите паралимпийци искаха справедливо оценяване на техните резултати. С екипа ми разгледахме възможностите и направихме промени в Наредбата като изравнихме процента за награждаване. Така осигурихме три пъти по-голямо увеличение“, обясни спортният министър.
Кузманов уточни, че новата Наредба ще влезе в сила от 01.01.2022 г. Според него е учудващо защо преди наградите за призови класирания на Паралимпийски игри са били орязани преди Игрите в Рио де Жанейро през 2016 г., а след това тази практика е продължила.
„Нашите паралимпийски атлети се трудят, прославят България и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са