Свързани новини

30.09.2021 14:30

Усик поиска мач за всички световни титли в бокса след реванша с Джошуа

Видян 1228 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият световен шампион по бокс в тежка категория Александър Усик поиска мач за обединяване на всички титли след реванша си с Антъни Джошуа. Украинецът победи Джошуа в събота и вече държи три от четирите световни титли - на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова федерация (IBF). За да стане абсолютен шампион, трябва да се боксира с носителя на титлата на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри, който преди това ще защитава титлата си срещу Дионтей Уайлдър на 9 октомври.



"Не искам да чакам две-три години за обединителен мач, това е много. Но може да говорим за такъв мач, след като Фюри се бие с Уайлдър и след моя реванш с Джошуа. Но искам да обединя всички титли, ако не се лъжа, това не се е случвало в бокса от 30 години. Искам да се бия с този, който държи пояса", каза Усик на пресконференция в Киев.


Последният абсолютен шампион в бокса е Ленъкс Люис, който държеше поясите на WBA, IBF и WBC след победата срещу Ивендър Холифийлд през 1999 г. Откакто световните титли са четири, а не три, няма боксьор в тежка категория, който да е обединявал всички пояси.


Промотърът на украинеца Александър Красюк, заяви, че Джошуа вече е активирал клаузата за реванш. Очаква се вторият мач да е през февруари или март.



"Реваншът беше записан като клауза в договора за първата им среща в Лондон. С Александър си говорихме за втория мач. Той не е разочарован, напротив - доволен е. Каза: "Тъкмо ще бия Антъни втори път." Или може би не трябваше да казвам това", заяви Красюк.


Той заяви, че му се иска вторият мач да бъде в Украйна, но ще е трудно по това време на годината.


"Зимата в Украйна ще е трудно. Помня първия мач на Усик на стадиона в Лвов, беше през октомври и температурата беше пет градуса", каза още Красюк.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Министърът на отбраната на страната Луис Петри след среща със заместник-генералния секретар на ръководения от САЩ военен блок Мирча Джеоана

Аржентина иска да стане партньор на НАТО

Аржентина официално поиска от НАТО да я ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на