Свързани новини

24.09.2021 14:29

5 олимпийски шампионки закриха Ърбан зоната и дадоха старт на Европейската седмица на спорта

Видян 1198 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пет олимпийски шампионки закриха „Ърбан зоната“ и дадоха старт на Европейската седмица на спорта. В продължение на 4 дни Столична община и „София – европейска столица на спорта“ бяха домакини на големия фестивал, а от днес под мотото „Бъди активен“ ще се организират десетки прояви, които допълват традиционната инициатива.


Финалът на Ърбан зоната събра хиляди фенове на градските спортове и дисциплини край голямата сцена в Княжеската градина до Орлов мост. Последният, четвърти ден на фестивала бе посветен на екстремните и каскадьорски активности. С огромен интерес зрителите проследиха националния турнир по стрийт фитнес и градски паркур-фрирън, а националите по скейтборд и ролери „взривиха“ емоционално публиката край голямата рампа до монумента.


По същото време всеки можеше да пробва безплатно алпийския тролей, както и да опита емоцията от скоковете с бънджи. За колоритното настроение допринесоха танците на КСТ „Импулс“ и гимнастическите из пълнения. По време на Ърбан зоната посетителите видяха демонстрации и схватки по таекуон-до, джудо, самбо, борба, савате, кик-бокс, ушу, щанги, капоейра, художествена гимнастика, бадминтон, фехтовка, силен интерес предизвикаха националите по най-новия спорт – текбол, на позиционираната пред огромната сцена специална маса. Много емоции имаше и покрай завършилите градски първенства по баскетбол 3х3 за 14, 16 и 19-годишни.


Междувременно „София – европейска столица на спорта“ отбеляза изключителния пробив на българския спорт като връчи специални награди на призьорите от последното световно първенство по стрийт фитнес в Москва: световните шампиони Цветелина Станева и Даниел Христов и световната вицешампионка Жасмина Свиленова. Те бяха наградени от Дамян Диков – изп. директор на „София – европейска столица на спорта“. Младите таланти в един от най-популярните напоследък градски спортове бяха дълго аплодирани от присъстващите, а шефовете на този спорт у нас удостоиха зам.-председателя на „София – европейска столица на спорта“ Анатоли Илиев със специален приз за „Принос в развитието на стрийт фитнеса в България“.


В края на Ърбан феста бе семплата церемония по откриването на Европейската седмица на спорта. Кратки приветствия и послания към присъстващите отправиха популярните спортисти - посланици на инициативата петте олимпийски шампионки в художествената гимнастика, паралимпиецът Денислав Коджабашев и зам.-министърът на младежта и спорта Росен Барчовски.


Дори след финала на „София Ърбан зона 2021“ стотици младежи останаха да играят и да се забавляват по уредите до късно вечерта в центъра на града, превърнат през последните 4 дни от „София – европейска столица на спорта“ в колоритна спортна арена.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак