Свързани новини

14.09.2021 16:30

Съдът отхвърли поредния опит на БФС да отстрочи конгреса

Видян 1037 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският градски съд (СГС) отхвърли иска на БФС, заведен срещу 189-те футболни клуба, които се подписаха в подписката за свикване на извънреден конгрес. В свое определение (№625) от 13 септември СГС връща исковата молба на БФС, заведена на 10 септември.


Тази молба е била подадена само два дни след като съдът определи окончателно, че извънреден конгрес трябва да се проведе на 12 октомври от 10:00 часа в зала 1 на НДК. На форума ще бъде спазен упоменатият в подписката дневен ред, който включва и избор на нов президент на БФС с 4-годишен мандат.


Въпреки окончателното решение на съда обаче БФС направи последен опит да осуети конгреса, като заведе иск, че ответниците – 189 бр. футболни клуба нямат право да искат свикване и провеждане на Конгрес (общо събрание) на БФС.


Само че в своето определение от 13 септември СГС решава, че за футболния съюз "не съществува право да атакува като несъществуващо правото на отделни негови членове да искат свикване на общо събрание, тъй като БФС представлява сдружение, в което са обединени лица за осъществяване на дейност с нестопанска цел, в което, не се спори, че членуват и посочените като ответници – футболни клубове, срещу които е предявен искът".


Затова искът на БФС, че клубовете от подписката нямат право да свикват събрание, се оставя без уважение и производството се прекратява.


Това решение е поредната юридическа победа на екипа на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов, който именно организира над 1/3 от клубовете да внесат подписка с искане за извънреден конгрес. БФС, чийто шеф Борислав Михайлов е на поста вече 4 мандата, настояваше, че не трябва да се провежда, а ще има редовен на 22 март 2022 г.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали