Свързани новини

13.06.2021 20:06

Джокович с 19-а титла от Големия шлем

Видян 1635 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Новак Джокович спечели своя 19-и трофей от Големия шлем. Световният номер 1 триумфира като шампион на Ролан Гарос със зрелищен обрат от 0:2 сета във финала срещу Стефанос Циципас.  След двубой, продължил 4 часа и 11 минути, Джокера стигна до победата след  6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4. Припомняме, че на полуфиналите Ноле елиминира най-успешния тенисист на червени кортове и 13-кратен шампион от Ролан Гарос – Рафаел Надал.
Сърбинът става първият тенисист в историята на Оупън ерата, който печели поне по два пъти всеки един от турнирите от Шлем. В кариерата си Джокович има девет титли от Australian Open, пет от Уимбълдън и три от US Open, освен вече 2-те от Ролан Гарос.

Сърбинът е само на една титла зад рекордьорите в Големия шлем Надал и Роджър Федерер (б.р. двамата имат по 20 трофея). Освен това той продължава да се представя впечатляващо през 2021 г., след като през февруари триумфира и на Australian Open.
При тези постижения вече открито започна да се говори за това дали Джокович може да спечели и четирите турнира от Шлема в една година. В тениса това е известно като Календарен шлем.
Треньорът му Мариан Вайда дори отиде по-далеч, като обяви, че целта на сръбския тенисист е Златен шлем - спечелване на четирите титли (Australian Open, Ролан Гарос, Уимбълдън и US Open през 2021 г.), както и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак