Свързани новини

05.06.2021 08:06

България без проблеми срещу Словакия в Златната европейска лига в Пловдив

Видян 1168 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Волейболистките от националния отбор на България записаха трета поредна победа в тазгодишната Златна европейска лига. Момичетата на селекционера Иван Петков биха без особени проблеми с 3:0 (25:21, 25:14, 25:22) в първия си мач от втория турнир в предварителна Група В, игран тази вечер пред около 1000 зрители в зала "Колодрума"., предаде БНР. Срещата бе първа за българските "лъвици" пред родна публика от 2 години насам.


ака България, която ще бъде домакин и на финалната четворка на Лигата в Русе, е еднолично начело в класирането в групата с 3 победи от 3 мача и 9 точки. Словакия пък е без победа до момента и една единствена спечелена точка.


Утре (5 юни) е последния мач за България срещу третия тим в групата - Украйна, който е воден от Владимир Орлов. Срещата отново е от 20,30 часа и ще бъде давана на живо по спортната телевизия Ring. А в неделя (6 юни) от 17,30 часа е последният двубой в групата между Украйна и Словакия.


Началото на първия гейм бе отлично за състезателките на Словакия, които бързо поведоха с 4:0 след атака в аут на Емилия Димитрова последвана от контра на Никола Радосова и две блокади на Тереза Хрушецка. Българските момичета веднагаа успяха да изравнят при 5:5 след два аса на Гергана Димитрова и контра през центъра на Христина Вучкова. Равностойната игра между двата продължи до 8:8, след което България дръпна с 10:8 след атака от краче и отлична блокада на Нася Димитрова. Разликата нарасна до 12:9 след ас на Нася Димитрова. Въпреки усилията на словачките, българските "лъвици" запазиха преднината си и дори я увеличиха до 19:12 след ас на Гергана Димитрова и две силни контри на Емилия Димитрова. Словакия успя да намали изоставането си до 19:16 при сервис на Карин Палгутова. Прекъсването, което взе Иван Петков, даде ефект и България затвори спокойно гейма в своя полза при 25:21 след успешна атака на влязлата като резерва Мирослава Паскова.


В началото на втората част България дръпна с 5:2 след атака през центъра и ас на Христина Вучкова и техничен блок-аут на Елица Василева. Разликата продължи да расте до 9:4 след нова успешна атака на Василева и грешка на Словакия, а след това до 13:6 след блокада на Вучкова. Резултатът стана 15:8 след страхотен двоен блок на Вучкова и Василева. Преднината на България стана 20:11, а междувременно Иван Петков направи няколко промени. В крайна сметка българските момичета взеха гейма с разгромното 25:14 след неразбирателство и грешка на отбора на Словакия и контра блок-аут на Мирослава Паскова.


И третия гейм стартира много добре за българските "лъвици", които поведоха с 6:2 и 9:4 след атака на Елица Василева и две грешки в нападение на Словакия. Преднината на България стана 11:4 след успешна атака на Мирослава Паскова и ас на Нася Димитрова. Въпреки тайм-аута за треньора на Словакия Марко Фенольо, разликата набъбна до 13:5 след мощна атака на Василева. България продължи да играе спокойно до 19:13 след атака в аут на словачките. Словакия отново успя да стопи част от пасива си, но все пак българките гейма с убедителното 25:22 след нова атака на Паскова, а с това и мача с 3:0



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец