Свързани новини

01.06.2021 16:50

"Инвеститорът" се отказва да купи Левски заради Благо?

Видян 2212 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само часове, след като от Левски най-сетне признаха кой е кандидат-купувачът на клуба, от името на въпросния английски бизнесмен Джоузеф Диксън бе разпратено писмо по електронна поща до някои български медии, в което се твърди, че през последите 72 часа хора от клубното ръководство са променили предварителните условия по сделката, и че самият той се чувства изнудван. Следва и заплаха за премисляне на действията и намек за вероятно отказване от покупката на клуба.


При това в писмото се посочва и името на човека, който се меси - г-н Георгиев, явно визирайки бившия национал Благой Георгиев, който както 19‘ писа  е спряган дори за бъдещ шеф в Левски, тъй като е считан за посредник по сделката.


"Това писмо е свързано с последните ми неформални преговори с настоящите собственици на ПФК Левски София и желанието ми да стана мажоритарен акционер в най-популярния и успешен български футболен клуб. Както всички вече знаете, ние постигнахме джентълменско споразумение с настоящото ръководство - се казва в писмото. - Въпреки това, през последните 72 часа няколко души, свързани със собствеността на клуба, започнаха да изнудват мен и моите партньори, променяйки вече договорените условия за придобиване. Искам да подчертая активното участие в този процес на г-н Георгиев, който първо започна като посредник в преговорния процес. Ние, като уважавано юридическо лице, няма да толерираме такава намеса в нашите бизнес въпроси и ще обмислим по-нататъшните си действия."


Самото име на Диксън се завъртя в медийното пространство от седмица - почти веднага след анонса на Сираков, че е намерил крупен инвеститор (англичанин с бизнес в Ню Йорк), който ще вложи 100-150 млн. лв. и ще построи нов стадион на отбора.


Фактът, че той е мистериозният купувач бе потвърден едва в понеделник вечер от човек от ръководството на клуба. Членът на Надзорния съвет Константин Папазов заяви пред телевизия 7/8: "Надявам се, че след дългия период, в който се водят преговори с бъдещия собственик Джоузеф Диксън, нещата ще се случат. Факт е, че на Управителния съвет този човек заяви своите стратегически амбиции, свързани най-вече с построяването на нов стадион."


В същото време стана ясно, че Левски, въпреки всичките си задължения, възлизащи на над 20 млн. все пак е взел лиценз за Първа лига догодина. Припомняме, че преди време само за малко над 1 млн. лева задължения Локо София бе изхвърлен в Трета лига.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от