Свързани новини

10.05.2021 10:30

7 родни борци с квоти за Токио 2020

Видян 1408 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България спечели 7 квоти за олимпийския турнир по борба в Токио. Общо 7 български борци ще представят страната ни най-големия спортен форум, който започва на 23-и юли. През уикенда страната ни бе домакин на последната олимпийска квалификация преди надпреварата в японската столица. В зала Арена Армеец квоти за Токио си осигуриха Мими Христова и Айк Мнацаканян.


Борецът ни в класическия стил заслужи виза за Летните олимпийски игри след като се класира за финал в категория до 77 кг. Айк показа своята мощ и постигна четири успеха в столица. Той започна деня с победа над Даниел Катарага (Молдова) с 3:2 точки. След това се наложи над Йоргос Преволаракис (Гърция) със 7:5. На  четвъртфиналите се справи с Бакури Гоголи (Грузия) с 6:2, а в най-важната схватка Мнацаканян победи Фатих Ченгиз (Турция) с 3:2.


"Пожелавам на нашите състезатели да бъдат здрави, да проведат пълноценна подготовка и да постигнат целите, които са си поставили. Успех в Токио!", написа във фейсбук профила си спортният министър в оставка Красен Кралев.


Освен Христова и Мнацаканян на Олимпиадата страната ни ще бъде представена от: Тайбе Юсеин, Миглена Селишка, Евелина Николова, Кирил Милов и Георги Вангелов.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева