Свързани новини

05.05.2021 11:51

ФИФА и УЕФА искат БФС да обясни завръщането на Михайлов

Видян 4192 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Завръщането на Борислав Михайлов на президентския пост в БФС е предизвикало недоумение във ФИФА. От световната футболна асоциация са изпратили на 4 май писмо до изпълнителния директор на БФС Борислав Попов, за да запитат на какво правно основание се е осъществил този ход, предаде Сега.


От тона на писмото става ясно, че във ФИФА са останали доста учудени от случващото се в БФС и настояват на добре обоснован отговор, тъй като в предишно писмо до тях е било заявено, че и.д. президент до провеждането на конгрес ще е Михаил Касабов, а при невъзможност той да изпълнява функциите си - някой от останалите вицепрезиденти на футболния ни съюз.


Ето и писмото, изпратено от зам.генералният секретар на ФИФА Кевин Ламур:


"Ситуацията в БФС


Уважаеми г-н Попов,


Пишем ви в светлината на последните новини, които съобщават, че г-н Борислав Михайлов е оттеглил оставката си като президент на БФС, която той подаде през октомври 2019 година, и след одобрение на Изпълнителния комитет отново зае позицията на президент на БФС.


В този контекст се позоваваме на Вашето писмо от 5 ноември 2019 година, чрез което информирате ФИФА, че "На заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз, проведено на 18 октомври 2019 г., президентът на БФС Борислав Михайлов, избран на 16 февруари 2018 г., подаде оставка от длъжността си", че "Не е настоявано за тази оставка или не е поискана от клубовете-членове на БФС или Изпълнителния комитет като колективен орган" и че "Съгласно чл. 47, ал. 2 от Устава (ите) на БФС, Изпълнителният комитет избра г-н Михаил Касабов, вицепрезидент, да упражнява правомощията на президент на БФС до провеждането на Конгрес на федерацията". Тази позиция беше потвърдена в писмо до УЕФА от 10 декември 2020 година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог