Свързани новини

22.04.2021 13:54

В Левски обмислят да отидат в Трета лига

Видян 2184 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шокираща за феновете идея за доброволно отказване от лиценза за Първа лига се обсъжда в Левски, съобщи журналистът от Дарик и сайта Dsport Томислав Русев, който е известен със сините си пристрастия. Според неговата информация, на заседание на УС във вторник е било предложено отборът да започне сезон 2021/22 в Югозападна Трета лига. Целта била по този начин да бъдат съкратени драстично разходите на клуба, да се обиграе отбор от млади футболисти, който до две години да се превърне в боеспособен конкурент на най-добрите у нас и да се завърне в елитната дивизия.


Това най-вероятно ще се приеме негативно от страна на привържениците, които от пролетта на м.г. дариха милиони левове за спасението на Левски. Друг довод срещу решение за преместване на Левски в аматьорския футбол е фактът, че по този начин дълговете на клуба няма да бъдат изчистени. Това може да се случи единствено при обявяване на фалит - нещо, което в момента не се обсъжда. В Трета лига единствено биха намалели чувствително приходите от спонсори и тв права.


Основната причина за предлагането на подобен вариант е тежката финансова криза в клуба. Ситуацията е много тревожна, въпреки многократните уверения на собственика Наско Сираков в края на миналата година, че през пролетта на 2021 г. нещата в Левски ще са по-оптимистични. Според неофициална информация в клуба не са получавани заплати от началото на годината. Очаква се част от задълженията към футболисти и служители да бъдат платени с първия транш от трансфера на Найджъл Робърта в Ди Си Юнайтед.


В допълнение идва и слабата игра на отбора, който в сряда записа 11-а шампионатна загуба за сезона (0:1 от Локомотив, Пд) и вече в трети пореден мач не успява да отбележи гол. Следващият мач на сините е с ЦСКА.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.