Свързани новини

20.04.2021 16:56

Опитваме се да спасим футбола, УЕФА няма как да ни спре: Президентът на Реал

Видян 1304 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес, който ще оглави новия формат Европейска суперлига, включващ 12 от най-силните отбори в Европа отговори на много от въпросите около новата надпревара.


„Големите клубове в Англия, Италия и Испания трябваше да намерят решение как да излязат от ужасната ситуация в която се озоваха заради пандемията. Европейската асоциация на клубовете твърди, че сме загубили около € 5 милиарда, което е много неприятно. Ние (Реал М - б.р.) имахме бюджет от € 800 млн. евро в началото на миналия сезон, а завършихме със 700 млн. През настоящата кампания от 900 млн. да видим дали ще стигнем до 600 млн. За два сезона сме загубили € 400 млн.", каза Перес.


"Нещо трябваше да се направи. Футболът е единственият глобален спорт. А тези 12 клуба имат фенове по всички точки на света. Тва няма да е лига на богатите, а лига, която да спаси футбола. Не е вярно, че искаме богатите да станат по-богати, а бедните - още по-бедни”, добави Перес.


"Няма как да ни изхвърлят нито от Шампионската лига, нито от Ла Лига. Защитени сме. Футболистите трябва да са спокойни, защото и заплахите, че няма да им бъде позволено да играят за националните си отбори на големи първенства, няма да се осъществят. УЕФА няма положителен имидж, там липсва прозрачност. Те представиха един проект за Шампионката лига, който никой не разбра. Той трябва да влезе в сила от 2024 години, но дотогава ние ще сме мъртви! Има клубове, които загубиха стотици милиони", изтъкна президентът на Реал Мадрид.


Той допълни, че договорът между клубовете-основатели на Суперлигата е такъв, че никой от тях не може да се откаже и да я напусне.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец