Свързани новини

19.04.2021 16:34

Богатите клубове си създадоха собствена лига

Видян 1347 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

12 от най-богатите футболни клубове в света официално създадоха свой собствен турнир. Надпреварата ще носи името Европейска суперлига, като нейни основатели са  Милан, Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Барселона, Интер, Ювентус, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Тотнъм. Очаква се още 3 клуба да се включат към новия формат.


Организатори на Суперлигата ще бъдат самите клубове - създатели. Те пишат, че ще търсят разговори с УЕФА и ФИФА, за да работят заедно. Посочват още, че мачовете от турнира ще се играят в средата на седмицата, а отборите ще продължат участието си във вътрешните си първенства.


От УЕФА, заедно с футболните федерации на Испания, Италия и Англия, както и Ла Лига, Серия А и Висшата лига размахаха пръст срещу Суперлигата. В изявление с остър тон те посочиха, че ще останат задружни, за да спрат този "циничен проект, който се основава на личния интерес на няколко клуба". Европейската футболна централа заплаши всички участници с евентуални санкции, като изхвърляне от всички турнири под нейната егида. За евентуални тежки последствия за отцепниците намекнаха и от ФИФА.


В Суперлигата ще участват 20 отбора, като 15 ще бъдат постоянните участници, а пет ще се влизат в надпреварата всяка година.


Първият председател на Суперлигата е Флорентино Перес, който неотдавна получи нов мандат като президент на Реал - Мадрид.


"Ще помогнем на футбола на всяко ниво и ще го изведем на подходящото му място. Футболът е единственият спорт с над 4 милиарда привърженици по света и наша отговорност като големи клубове е да отговорим на техните желания", заяви Перес.


Очаква се всеки клуб - участник да получи първоначално € 350 милиона, пише Ню Йорк таймс. Организаторите говорят за солидарни плащания, надхвърлящи € 10 млрд.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате