Свързани новини

28.03.2021 20:06

Триумф за художествената ни гимнастика на Световната купа в София

Видян 1512 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българската художествена гимнастика се представи отлично на проведената през уикенда Световна купа в София. Родните гимнастички завоюваха куп отличия от надпреварата в Арена Армеец. В петък ансамбълът ни получи рекордната в този спорт оценка от 44,150 за съчетанието си с пет топки. Тя е най-високата, присъждана до момента в историята на художествената гимнастика.

 В събота възпитаничките на Весела Димитрова очаквано спечелиха титлата в многобоя. Родните гимнастички показаха за първи път новото си съчетание с три обръча и два чифта бухалки на фона на музика от Спартак от Арам Хачатурян. За премиерата на композицията бяха подготвени и красиви нови трика. Българките получиха оценка от 40,200 точки (22,100 за трудност и 8,100 за изпълнение).  Така със сбор от 84,350 точки ансамбълът ни заслужено спечели титлата в многобоя. Втори в класирането остана Азербейждан, а трети се наредиха представителките на Япония.



В неделя възпитаничките на Весела Димитрова спечелиха надпреварата в съчетанието с пет топки. Българките извоюваха златния медал и във финала на три обръча и два чифта бухалки. Там те отново бяха безапелационни и заслужиха титлата с оценка от 39.750 точки. Така родният ансамбъл спечели всички възможни надпревари на световната купа в София.В индивидуалната надпревара Боряна Калейн спечели сребърен медал в многобоя и цели 3 златни медала от финалите на отделните съчетания (обръч, бухалки и лента). Калейн завоюва и бронза в съчетанието си с топка. Другата родна представителка Катрин Тасева  спечели бронзовото отличие на бухалки. Общата равносметка за българската художествена гимнастика от надпреварата в София е общо 9 медала – 6 златни, 1 сребърен и 2 бронзови.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!