Свързани новини

23.03.2021 16:45

Матеус с остра критика към БГ футбола

Видян 1579 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият селекционер на националния отбор Лотар Матеус се изказа критично за управлението на българския футбол. Според него много хора в ръководството на БФС поставят личните си интереси на преден план.


Думите му дойдоха в интервю за швейцарския Блик по случай 60-годишнината му. Той смята, че България няма никакви възможности срещу Швейцария в предстоящия мач в четвъртък в София, с който се поставя началото на квалификациите за световното в Катар 2022.


"За съжаление, нищо не се е променило с годините в България. Трудностите са повече и има много неразбории. Много хора поставят себе си пред футбола. Всеки мисли само за себе си и има много непрозрачност - така беше и по мое време, когато бях там", каза Матеус. Той ръководи националния отбор през 2010 и 2011 г.


"Има много лични интереси, включително и икономически. Не е въпрос само на футбол, а има постоянна борба за власт", добави той. Според него България трябва да вземе положителен пример от Унгария, където хората в ръководството са единни и това носи успехи.


В годините Матеус няколко пъти е говорил за проблемите в българския футбол. "Да ви кажа ли защо в България не се получи? В тази страна прекалено много футболисти са, така да се каже, с връзки. Единият е син на президента на футболния съюз (Николай Михайлов), другият е съпруг на дъщеря му (Живко Миланов), трети - друго", каза германецът пред Росийская газета през 2015 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци