01/02

Свързани новини

09.03.2021 13:53

Министър Кралев награди Борис Георгиев за сребърния медал от големия шлем в Ташкент

Видян 1360 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетен медал на ММС на джудиста Борис Георгиев. Младият ни състезател в категория до 100 кг спечели сребърно отличие от турнира Гранд шлем в Ташкент, Узбекистан. Георгиев постигна четири победи по пътя към финала. В спора за златото той отстъпи на друг българин - Тома Никифоров, който се състезава за Белгия.


Силното представяне на Борис Георгиев в Ташкент го изкачи в олимпийската ранглиста на категорията. Според наставника Атанас Герчев са му необходими между 1800 и 2000 точки, за да си осигури участие на Летните олимпийски игри в Токио през лятото. В световната ранглиста Георгиев прогресира с 30 места и вече е на 47-ма позиция. Точки за олимпийската ранглиста в джудото могат да бъдат печелени до 28 юни.


Спортният министър поздрави президента на Българската федерация по джудо Румен Стоилов и вицепрезидента на централата Даме Стойков за отличната работа по време на тяхното управление. Кралев отбеляза, че има коренна промяна в последните години, която дава резултат с отличното представяне на националните ни състезатели. България може да има сериозно присъствие на Игрите в Токио. Ивайло Иванов е сигурен участник в най-големия спортен форум, а с много големи шансове са Янислав Герчев и Ивелина Илиева. Възможност за класиране имат още Валентин Алипиев, Божидар Темелков и Марк Христов.


По време на срещата беше обсъден планът за ваксиниране на българските спортисти, които ще участват на Летните олимпийски игри. Кралев заяви, че целта е да бъде запазено здравето на атлетите ни, за да могат да се представят по най-добрия начин в столицата на Япония.


Подготовката и участието на националите ни на големите турнири са напълно обезпечени, а Румен Стоилов и Даме Стойков благодариха на министъра на младежта и спорта за подкрепата, която ММС оказва на федерацията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева