Свързани новини

01.03.2021 16:30

По 30% от премиите на състезателите искал треньорът на плувците

Видян 2109 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мениджърът на националния отбор по плуване Кристиян Минковски, който на практика е и главен треньор, е поискал 30% от наградните фондове и премиите на най-добрите ни състезатели. Той е настоял за това в общ чат на плувните ни национали в края на миналата година, разкриват от България днес.


Това е поредната скандална случка в спорта, която излиза на бял свят, след като трима от националите ни бяха хванати с един и същ допинг. И твърдяха, че им е пробутан със заплахи.


Минковски, който отказа да коментира ситуацията, бързо изтрива съобщението, с което иска 30%, за да го замени с друго - “Процент от наградния фонд е редно за треньорския екип, доктора и НПЛ. Давайте предложения”.


Става ясно, че това не е първо подобно действие на Минковски, като бившата националка Екатерина Аврамова го потвърждава, след като е ставала свидетел на сходна случка с негово участие.


“Не съм чувала някъде в целия свят селекционерът на национален отбор във футбол или баскетбол да взема от премиите на състезателите. Той нали получава заплата?”, казва Аврамова. Тя в момента се състезава за Турция и разказва за конкретната случка, в която е видяла Минковски да прибира пари от спортист.


“С най-добрата българска плувкиня на гръб Габриела Георгиева се състезавахме за първото място. Тогава аз спечелих. Състезанието беше в две графи. Едната включва международните състезатели. Другата само българските. Тя взе от международното награден фонд за второто място. От българските състезатели получи за първо. Пред очите ми Кристиян Минковски отиде и си взе едното пликче, което Габриела трябваше да получи”, връща се Аврамова към случката, разиграла се на турнир във Варна.


Тя зададе и редица въпроси към федерацията, включително къде са баркодовете на използваните хапчета? Не е ли редно при подобен скандал да се вземат кръвни проби от всички национали?  Кои състезатели са в националния отбор и как се влиза там? Защо при порверки на списъците е имало липсващи лица, тренирали на същия лагер? Защо Минковски е едновременно мениджър и треньор на националния отбор и на клубен тим? Подобна порочна практика мениджъри да съчетават поста си и да бъдат старши треньори на съответния национален отбор за съжаление има и в много други спортове у нас.


 Аврамова зададе и въпроса защо членове на ръководството на федерацията се появяват мъртвопияни на състезания? Защо състезателите са задължени да тренират при централизирана подготовка и са заплашвани?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог