Свързани новини

01.03.2021 13:34

Полицията нахлу в офисите на Барселона, арестуваха президента на клуба

Видян 1877 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полиция нахлу в офисите на ФК Барселона и започна претърсване на документацията на клуба. Новината съобщи агенция АП, потвърдена от местния вестник Мундо Депортиво.


Там се появиха и първите детайли на вестта в развитие, като се предполага, че вече има четири извършени ареста - на президента в оставка Жозеп Бартомеу, изпълнителния директор Оскар Грау и шефа на юридическия отдел Роман Гомес, както и на дясната ръка на Бартомеу - Жауме Масферер. Всички те все още изпълняват функциите си, въпреки че подадоха оставки, вкупом с Бартомеу. Срещу него има заведени няколко дела, включително за данъчни измами.


Акцията е организирана само дни преди президентските избори в Барселона.


Още от юли 2020-а в клуба гори огромен скандал за корупция, злоупотреба с власт и недобросъвестно администриране, както е формулирано в откритото по случая разследване.


Лятото на миналата година дойде с 8 оставки на шефове, а по-късно напусна и самият президент Жозеп Бартомеу, обвиняван за цялата каша в клуба в последните години.   В резултат на всичко това, голямата звезда на каталунците Лионел Меси поиска да си тръгне от клуба, като това е твърде вероятно да се случи това лято.


Скандалът Барсагейт, както го нарекоха още преди месеци в Испания, е върхът на айсберга в една изключително критична за славния клуб ситуация. Барса е с огромни задължения (б.р. възлизащи на над $ 1 млрд.) към други клубове и институции, опитва да реновира стадиона си на кредит, дължи големи суми на собствените си играчи, които се съгласиха да намалят заплатите си заради пандемията и икономическите последствия от нея.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и