Свързани новини

21.02.2021 13:32

Джокович е властелинът на Australian Open

Видян 1322 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новак Джокович е новият-стар шампион от Откритото първенство по тенис на Австралия. Световният номер 1 спечели трета поредна титла в Мелбърн и общо 9-а от Australian Open в своята кариера. Това бе 18-а титла от Големия шлем в кариерата на Ноле, като той се доближи на само 2 трофея от големите си конкуренти Рафаел Надал и Роджър Федерер, които имат по 20.


На финала на тазгодишното издание на Australian Open Джокович победи руснака Даниил Медведев с 3:0 сета. В отделните части Джокера надделя със 7:5, 6:2, 6:2, не оставяйки никакво съмнение в превъзходството си.  След края на срещата водачът в световната ранглиста отдаде заслуженото на своя опонент във финала, споделяйки че Медведев със сигурност ще спечели титла от Шлема.


"Даниил заслужава добри думи, той е страхотен човек и много класен тенисист. Преди тренирахме по-често, вече не ми се обажда да тренираме толкова често. Хубаво е да чуя, че има да каже хубави думи за мен. Даниил е много приятелски настроен, но на корта е един от най-трудните ми съперници в кариерата. Само въпрос на време е да спечели титла от Шлема, но се надявам да има търпение да изчака още няколко години.


Благодаря на екипа ми, а и всичките ми близки вкъщи, те бяха неизменно до мен от началото до края. Беше като влакче на ужасите понякога през последните две седмици, благодаря на всички, заради които можах изобщо да играя в Мелбърн.


Имам много смесени чувства за случилото се с тенисистите в Австралия, но като теглим чертата, беше успешен турнир и трябва да поздравим Крег Тайли за всичките му усилия. Не беше лесно, но те трябва да са горди с организацията и ние трябва да им благодарим.


Благодаря на този корт, на Род Лейвър Арина, всяка година го обичам все повече и повече", каза шампионът след триумфа си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни впечатления

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни