Свързани новини

28.01.2021 15:50

Отхвърлиха отчета за спорта в София 2012-2020 в СОС

Видян 3166 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки че мнозинството в софийския парламент е на ГЕРБ и ВМРО, дори то не прие отчета за извършените общински дейности в областта на спорта за 2012-2020 г. Само напомняме, че градът ни стана перманентна европейска столица на спорта от 2018 г., когато за първи път бе избран и вече е четвърта година. Подробности по тази тема ще изведем в специално разследване по темата, сега се връщаме на отчета. Столичният общински съвет не прие изготвения от председателя на Комисията за децата, младежта и спорта Татяна Георгиева доклад за изпълнението на Стратегията за развитието на физическото възпитание и спорта на Столична община за периода 2012-2020 година. Освен обидната граматическа грешка - все пак СтоличнаТА община е една, което налага членуване, важно е да отбележим, че госпожата е съпруга на небезизвестния бизнесмен Митко Каратиста, покрай когото се разразиха безброй интригуващи истории през последните години, по които сме писали - като се почне от битието му, без да е енергетик, като представител на държавата в управлението на ЧЕЗ.


Ако гласувате „За“ този доклад, това означава да кажете, че спортът в София е в цветущо здраве и се е развивал прекрасно през последните 8 години, а всички виждаме, че това не е така. Това каза общинският съветник от БСП Николай Николов по повод отчета за изпълнение на Стратегията за развитието на физическото възпитание и спорта на Столична община за периода 2012-2020 година. Той заяви, че ще гласува „Против“ и припомни, че българските деца и подрастващи са на първо място по затлъстяване и обездвижване в страните-членки на ЕС.


„Единственото хубаво е, че приключва този период и ще започне да си мисли за нов от 2021 г. За него групата на БСП ще направи предложения, които са работещи и ефективни“, заяви социалистът.


 „За 8 години са отделени „впечатляващите“ 2 002 941 лв. или по 250 367лв. на година. Но ако разделим това число на 812, колкото са финансираните проекти, се оказва, че един проект за насърчаване на развитието на спорт в училище или детска градина е на стойност едва 2 400 лв.“, посочи Николов.


Той обясни, че са раздадени 832 стипендии на стойност 184 640лв. или иначе казано между 50 и 150 лв. на ученик - първенец, шампион от олимпийски калибър. За подобни постижения Министерство на младежта и спорта и Олимпийският комитет отделят десетки хиляди лева за стимули. “Не мислите ли, че е малко срамно“, обърна се общинският съветник към управляващото мнозинство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.