Свързани новини

01.12.2020 12:50

Нешка срещу Раева: Защо разболя децата преди Европейското, имаш ли глава?

Видян 2706 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Една от най-големите фигури в историята на художествената гимнастика в България Нешка Робева атакува остро ръководството на родната федерацията в лицето на председателя й Илиана Раева след европейското първенство в Киев, предаде sportal.bg. Причината е отсъствието на ансамбъла от шампионата заради положителна проба за COVID-19 на Ерика Зафирова и липсата на медали в индивидуалната надпревара при жените.


Ето какво е написала Нешка Робева във "Фейсбук":


"Отмина Европейското първенство – Украйна 2020 г.


Едно първенство абсолютно различно от всички, които сме гледали… Първенство, по време на което, светът е замрял в очакване... Недоверие… Ужас. Едни вярват, други – не… Болестта, като че си играе с нас…


Затвориха училища, театри, препълниха болниците…


Отмениха Олимпиада…, Световни и Европейски първенства по различни спортове…


И точно тогава ръководството на UEG реши, че ще проведе първенството по художествена гимнастика. И то в Киев… Можем само да поздравим и ръководителите от UEG и организаторите на шампионата в Украйна. Провеждането на това състезание бе необходим и силен ход. Хората се нуждаят точно от това – демонстрация на силата на духа, преодоляване на страха, борба и победа… Победа на младостта над страха… Животът, който продължава… Да поздравим всички участници, да поздравим победителките. Да поздравим нашите деца и треньори – Малката сладка Стили и Ева... Боряна.


Без ръководителите и ще изясня защо.


Мисля, че не трябва да си много умен, още по-малко гениален, за да предвидиш, че победата ще бъде за тези, които съумеят да запазят здравето си и участват.


Мисля, че нашият ансамбъл щеше да бъде неоспорим първенец.


Защо не участва?


Защото го ръководят хора, които имат уста, но нямат глави. На въпроса ми: „Как допуснахте зараза в отбора, месец преди състезанието?“ /Бащата на една от състезателките бе пренесъл заразата./ И тогава чух умопомрачителен отговор: „А Вие какво искате, децата да не виждат родителите си?“ Децата?! Тези, които са напуснали семействата си, за да се състезават и чиято цел е ясна – подготовка, участие, борба и победа в състезания. Дейност твърде скъпо струваща и платена на фона на общата мизерия, която цари в държавата… Деца между 17, 20 и нагоре години? В разгара на пандемията да види татко си?! Месец преди Европейското? Това звучи тъпо до идиотизъм. В бъдещата история на този спорт в раздела, „Е няма такова животно“ ще бъде записано със златни букви „Една видя баща си, четири други и България не видяха златните медали, защото не видяха и Европейското“.


Катрин Тасева много страдала през тази година?! Кой го допусна? Май изкарала Короната от коша с лъжите и я поставила не където трябва. Преди два месеца четохме и слушахме за „героизма“ на Катрин и Воложанина с толкова тежки травми, как играят и самоотвержено защитават името на Клуб „Илиана-Левски“? Контузени, с болки в кръста, в краката в главата и къде ли не, но спечелиха титлата за любимия /правилния/ клуб. Лъчезара Пекова и Невяна Владинова бяха контузени /за едната вече се съмнявам/, но и дума не е ставало да им предлагаме да участват за „Левски“. Предстояха им много по-важни изяви, бяха национални състезателки…



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак