Свързани новини

20.10.2020 16:10

Безпрецедентна чистка заради корупция в чешкия футбол

Видян 1293 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Чешката футболна федерация разпусна и освободи цялата си съдийска комисия, включително и председателя й- легендата на местния футбол Йозеф Хованец. Това се случи три дни, след като полицията нахлу в офисите на централата и на други места в страната и арестува 20 човека по обвинения в корупция.


Заместник-председателят на Чешката федерация Роман Бербър, който беше част от арестуваните 20 души по обвинение в уреждане и манипулиране на мачове с цел печалба от залагания, както при легални, така и при нелегални букмейкъри, подаде оставка. В момента той се намира в следствия арест.


66-годишният Бербър, който е бивш таен агент на полицията, дълго време беше влиятелна фигура в чешкия футбол. Той подаде оставката си чрез своя адвокат малко преди извънредната сесия на местния изпълком, обясни президентът на федерацията Мартин Малик на пресконференция.


Местните медии предполагат, че фокусът върху уредените мачове е във второто и третото ниво на чешкия футбол, а доста сериозен брой футболни съдии също са разследвани.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на