Свързани новини

08.07.2020 10:25

След финала за Купата: Бум на заразени с К19 в Пловдив

Видян 1081 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Само седмица след финала за купата на България коронавирусът засегна тежко пловдивския Локомотив и неговите привърженици. По информация на Марица четирима играчи на Локо и още над 50 фенове на клуба са заразени с К19. Това се случва точно седем дни след двубоя на Националния стадион Васил Левски, в който пловдивчани вдигнаха Купата на България. Тогава по изричното разпореждане на премиера Бойко Борисов вместо максимално разрешените от Националния оперативен щаб 4000 привърженици, на стадиона бяха допуснати официално 12 000 запалянковци. Според експерти пък броят на хората на стадиона е бил дори повече. Мерки за контрол не бяха предприети, дори проверка на температурата на влизане. Видно от снимките привържениците пренебрегнаха всякакви мерки за социална дистанция и така седмица по-късно се стигна до логичния бум на заразени. В понеделник пък в Пловдив бяха организирани масови първенства по случай на спечеления трофей. Както по време на двубоя миналата сряда, всякакви противоепидемични мерки бяха пренебрегнати и тепърва най-вероятно ще има нов бум на заразени във втория по големина град у нас. В София на загубилия ЦСКА също имаме пик.
 Любопитно е, защо правителството продължава да допуска фенове по трибуните у нас, при положение, че в последните дни се наблюдава рязък скок в броя на заразените футболисти и привърженици. От началото на седмицата с К19 бяха диагностицирани президентът на Царско село Стойне Манолов, акционерът в Левски Тити Папазов, финансовият благодетел на Ботев Пловдив Георги Самуилов, футболисти на Черно море, Ботев Пловдив, Царско село.  Не е изключено покачването на броя положителни случаи в столицата също да се дължи на финала за Купата.
Както е известно, нито едно от големите първенства не допуска зрители по трибуните.

 


 Снимка: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Министърът на отбраната на страната Луис Петри след среща със заместник-генералния секретар на ръководения от САЩ военен блок Мирча Джеоана

Аржентина иска да стане партньор на НАТО

Аржентина официално поиска от НАТО да я ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и