Свързани новини

03.07.2020 17:02

Томова спечели групата си в турнира на Типсаревич

Видян 1717 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Виктория Томова играе страхотен тенис след дългото прекъсване заради пандемията Covid-19. Първата ни ракета при дамите постигна четвърти убедителен успех в турнира на клей в Белград, който е организиран в академията на Янко Типсаревич, и се класира в следващата фаза, тъй като спечели група C, предаде tenniskafe.


Световната №130 надигра 341-ата в света Лина Гьорческа от Северна Македония с 6-3 6-2 за около 1:15 ч. на корта. Това беше пряк сблъсък за първата позиция в потока, от който напред се класират първите три от общо пет състезателки.


В последния си мач преди това Томова надигра хърватката Марияна Дражич, която е №819 в света, с 6-4 6-3 за 1:14 ч. на корта. Преди това 25-годишната тенисистка беше безкомпромисна, надигравайки Чемре Анил, без да загуби гейм – 6-0 6-0. А ден по-рано започна турнира Eastern European Championship с убедителен успех над Татяна Сретенович, в който отпусна само два гейма – 6-1 6-1.


В първите два гейма от срещата срещу Гьорческа българката отпусна само три точки и поведе с ранен пробив, но македонката се реабилитира с бърз рибрейк на нула. В шестия гейм обаче Томова отново беше безпогрешна от посещане и взе аванс от 4-2.


Макар да пропусна три сетбола от същата позиция, 25-годишната тенисистка не се поколеба да затвори частта с 6-3 на свое подаване, след като отрази два брейкбола.


След паузата Гьорческа продължаваше много трудно да печели подаванията си, докато това не важеше за Томова. Македонката изостана с пробив и 2-3, а малко по-късно загуби и следващото си подаване. Така задачата за българката стана лесна и тя затвори срещата с 6-2.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв

Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в молитви


Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в