Свързани новини

22.06.2020 16:06

До 1000 души в сектор на стадионите

Видян 1186 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мерките за посещение на футболните мачове отново се затягат. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обяви, че ще се допускат до 1000 души в сектор.


Първоначално разпоредбите бяха след завръщането на футбола мачовете да са пред празни трибуни. Тогава привърженици поискаха допускане на запалянковци и министерството на здравеопазването се съгласи - най-напред беше позволено стадионите да се пълнят на до 30% от капацитета им, а след това на до 50%.


Още в първите срещи се видя, че изискванията за спазване на разстояние между хората не се изпълняват. Тогава институциите си прехвърляха топката.


На футболните мачове ще се позволява до 1000 души на сектор, като се спазва съответната физическа дистанция, каза Ананиев на брифинга, на който бяха представени новите мерки.


"При останалите спортни състезания на открито използваемостта на местата да бъде до 50% или ако няма седалки, тогава да се спазва отново физическата дистанция от метър и половина", добави той.


Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев се изказа критично за поведението на запалянковците, присъствали на дербито между ЦСКА и Левски (3:3). По думите му резултатите от струпването на феновете няма да се забавят.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден