18.06.2020 16:33

Неприятна вест за евроучастниците ни

Видян 1066 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лоша вест долетя за бъдещите ни участници в европейските клубни турнири. На свое заседание футболната централа (УЕФА) взе решение квалификационните мачове за следващия сезон на Лига Европа и Шампионската лига да се решават в 1 двубой. Така вместо задължителните две срещи (домакинство и гостуване) всичко ще се определя в един мач, а домакинът на срещата ще бъде определян чрез жребий. Единствено плейофът (последното препятствие преди груповата фаза) в Шампионската лига ще се проведе в класическия формат от две срещи. Предварителните етапи в европейските клубни турнири ще започнат в началото на август. Груповите фази на двете надпревари (Шампионска лига и Лига Европа) ще стартират в края на октомври.


Любопитен е фактът, че предварителните мачове за новия сезон в европейските клубни турнири ще започнат преди да е завършил стария такъв. Заради пандемията от коронавирус УЕФА взе решение настоящият сезон в двете надпревари да бъде довършен през август. Припомняме, че Лига Европа и Шампионската лига бяха преустановени на осминафинален етап. Сега европейската футболна централа взе решение турнирите да се продължат с изиграването на останалите осминафинали от двете надпревари. Четвъртфиналите и полуфиналите пък ще бъдат решени в един двубой на неутрална територия. Заключителният етап от Шампионската лига е предвиден да се проведе в Португалия, а този в Лига Европа в Германия. Оставащите осминафинали в най-престижния клубен турнир ще се проведат на 7-8 август. Четвърфиналите са предвидени за 12-и и 15-и август, а полуфиналите на 18-и и 19-и. Финалният двубой в Шампионската лига ще се проведе на 23-и август. Елиминационната фаза в Лига Европа започва на 5-и август, а финалът, който ще се играе в Кьолн е предвиден за 21-и август.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Венко Сабрутев

ППДБ иска комисия за пътната карта и Турски поток

ПП-ДБ са внесли проект на решение за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!