Свързани новини

11.06.2020 17:06

Изследване: Меси е два пъти по-добър от Роналдо

Видян 1295 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лионел Меси е два пъти по-добър от големия си съперник Кристиано Роналдо, стана ясно след проучване на компанията SciSports в сътрудничество с университета в Льовен.


"Стойността на даден играч често се определя от броя на головете или асистенциите. Головете обаче не са единствените действия на футболистите и понякога са редки събития. По време на един мач има средно 1600 действия, които се оценяват", коментира професор Джеси Дейвис, който е работил над проучването.


"Нашият модел разглежда всяко действие - изстрели, пасове, дрибъл, разигравания. След това се изчислява стойността на даден играч."


Изследването се базира на изпълненията на Меси и Роналдо между 2013 и 2018 г. - последните пет сезона, в които двамата бяха в испанската Ла Лига.


За този период коефициентът на Меси е 1.21 срещу 0.61 за Роналдо - два пъти по-висок резултат за аржентинския нападател. Всичко това се случва в период, в който Реал (Мадрид) с Роналдо спечели четири пъти Шампионската лига, а играчът взе четири пъти Златната топка. В същия период Меси спечели по веднъж двете отличия.


Проучването обобщава, че Меси играе повече с топката, създава повече шансове и има по-голям ефект върху резултата от мачовете, отколкото Роналдо.


Двамата са спечелили общо 11 златни топки (шест за Меси и пет за Роналдо) и 10 златни обувки (шест за аржентинеца и четири за португалеца).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак