Свързани новини

09.06.2020 16:16

Мбапе струва € 259 млн.

Видян 907 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френският национал Килиан Мбапе е футболистът с най-висока трансферна цена, според класацията на Международния център за спортни изследвания (CIES Football Observatory). Подреждането е обусловено от силата на първенството, в което се състезава даден играч, срокът на договора му, неговата възраст и т.н. Така стойността на 21-годишния нападател на Пари Сен Жермен е 259.2 млн. евро.


В Топ 5 след него са подредени четирима англичани - Рахийм Стърлинг от Манчестър Сити (€ 194.7 млн.), Джейдън Санчо от Борусия (Д) (€ 179.1 млн.), Трент Алекзандър-Арнолд от Ливърпул (€ 171.1 млн.) и Маркъс Рашфорд от Манчестър Юнайтед (€ 152.3 млн.).


Интересното е, че в подреждането на CIES Football Observatory Лионел Меси е едва №22. Трансферната цена на суперзвездата на Барселона е € 100.1 млн., макар че откупната му клауза по договор е 700 млн. Португалецът Кристиано Роналдо пък е чак №70 с цена 62.8 млн. евро. 35-годишният голмайстор на Ювентус е и най-възрастният футболист в топ 100. Всъщност, освен Роналдо и Меси, единственият състезател над 30 години в подредбата е Роберт Левандовски (31 г., Байерн), чиято трансферна стойност е оценена на 75.6 млн. евро.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на