Свързани новини

04.06.2020 18:06

Левски иска нов договор за телевизионните права

Видян 1651 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Левски ще настоява за нов договор за телевизионните права, пише Тема Спорт. В момента сините не са доволни от начина на разпределението на парите. На Герена са убедени, че сумата, която трябва да получават, е далеч по-голяма от сегашната, въртяща се около 600 000 лева. Сините считат, че всеки отбор трябва да взима средства на база на интереса, който предизвиква. У нас водачи по този показател безспорно са Левски и ЦСКА.


Сега тимовете ни в елита си делят 6,5 милиона лева. 60% от парите от телевизионни права се разпределят поравно между всичките, а останалите 40% - на база на класирането. Такъв е договорът и за следващия сезон.


Новият собственик на Левски Наско Сираков обаче иска да направи така, че немалка част от бюджета на клуба да се базира именно на приходите от излъчването на срещите на отбора. Междувременно бившият собственик на сините Спас Русев опрости 3 милиона лева задължения на клуба.


Телевизионните права у нас се държат от фирма собственост на Кирил Домусчиев, която пък е сключила договор с телевизията собственост на Домусчиев, който е и президент на Лудогорец. Неотдавна от ЦСКА изразиха възмущението си от очевидния конфликт на интереси.


В същото време футболните фенове у нас също изразиха негодувание заради повишаването на цената на пакета за платените телевизии, които излъчват родния шампионат. От този месец той вече струва 9 лева месечно, като цената му бе повишена с 1 лев. За сравнение голяма част от останалите европейски страни ще пуснат мачовете от първенствата си за безплатно гледане. Запалянковците у нас недоумяват и защо по време на изолацията, когато спортът бе тотално спрян, те продължаваха да плащат месечна такса за платените канали.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Важно е да останете отворени за нови идеи

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и