Свързани новини

10.05.2020 08:35

Рестартирането на Бундеслигата е шанс за други първенства: Давид Вагнер

Видян 1557 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рестартирането на германския футболен шампионат през следващата седмица ще даде надежда на другите първенства в Европа, че могат да бъдат завършени, въпреки пандемията от Covid-19. Това заяви старши треньорът на Шалке Давид Вагнер, предаде БНР. Първенството на Германия, което бе спряно през март, се подновява на 16 май, като ще се вземат най-строги санитарни мерки, за да не се допускат нови огнища на заразата.


"Не е изненада, че първенството в Германия се подновява първо. Германците са много дисциплинирани хора, които търсят бързи и ефективни решения. Всички следват правилата, всичко се движи по график, всичко е типично германско", каза Вагнер пред британския вестник "Таймс". Бившият наставник на английския Хъдърсфийлд, който е добър приятел с Юрген Клоп, добави, че мениджърът на Ливърпул също очаква с голям интерес подновяването на Бундеслигата, тъй като това е шанс за завършването и на Висшата лига.


"Всички сега гледат към Германия и си казват: "ОК, ако германците могат да го направят, значи и ние имаме шанс да го постигнем." Точно това ми каза и Юрген", разкри Вагнер.


"Знам, че в Англия се молят Бундеслигата да продължи безпроблемно, защото това ще бъде окуражителен знак. Англия върви може би с 4 или 5 седмици зад Германия, но може да навакса", убеден е още старши треньорът на Шалке.


В първия кръг на рестартирания шампионат идната седмица Шалке среща местния съперник Борусия (Дортмунд).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец