Свързани новини

15.04.2009 15:32

15 000 искат промяна на резултата от финала за КЕШ през 1973 година

Видян 1527 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

15 000 искат промяна на резултата от финала за КЕШ през 1973 година. Британският евродепутат Ричард Корбет събра 15 000 подписа и ще внесе в УЕФА на 16 май петиция, с която се иска ревизиране на победата с 1:0 на Милан над Лийдс във финала на турнира за Купата на Европейските шампиони през 1973 година, ако бъдат намерени доказателства, че срещата е била уредена, предаде БГНЕС.


На 16 май се навършват 36 години от мача, в който "росонерите" победиха с минималното 1:0. Корбет иска европейската футболна централа да разследва финала и ако бъдат намерени доказателства, трофея да бъде даден на Лийдс. Корбет заяви за "Ройтерс": "След последните разследвания на УЕФА около залагания и уреждане на мачове, централата може да покаже на цяла Европа, въпреки че срещата се игра доста отдавна, че лъжите и корупцията няма да бъдат толерирани от нея. Трябва да бъде запазена идентичността на футбола. УЕФА в последствие наказа рефера заради начина на провеждане на мача, но обяви, че не може да анулира или да ревизира резултата, тъй като има десетгодишна давност. Това означава, че ако прикриеш едно криминално дело дълги години, тогава може да ти се размине, така че УЕФА би трябвало да смени политиката си по този въпрос и да промени решението си по въпроса в полза на Лийдс". Милан победи през 1973 година Лийдс с доста спорен гол на Лучано Киаруги, който стреля направо към английската врата от непряк свободен удар и се разписа само след четири минути игра в мача, който се игра в Солун, Гърция. Гръцкият рефер Христос Михас беше разследван след това от своята собствена федерация по подозрения, че е бил подкупен от Милан. Той след това получи забрана да свири мачове от европейските турнири. Малко след това, Лийдс поиска промяна на резултата в тяхна полза, но им беше отказано от страна на УЕФА.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на