01/02

Свързани новини

21.04.2020 14:45

Кралев: Спортният сектор в Европа се нуждае от план за действие срещу К19

Видян 2309 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие във видеоконференция на министрите на спорта в Европейския съюз относно въздействието на COVID-19 върху сектор "Спорт". В срещата се включи и европейският комисар с ресор “Иновации, изследвания, култура, образование и младеж” Мария Габриел.
    „Спортният сектор в Европа се нуждае от план за действие за справяне с последиците от пандемията COVID-19 за спорта. Трябва да гарантираме, че спортният сектор отговаря на условията за получаване на средства от ЕС, включително чрез структурните фондове, глава „Спорт“ на програма „Еразъм+“ и всички други съответни програми на ЕС“, каза министър Кралев.
    Спортният министър посочи, че мерките, които правителството на България въведе в борбата с COVID-19, показват отлични резултати. Но правилата за физическо дистанциране и затварянето на спортните съоръжения правят невъзможно нашите спортисти да продължат тренировките си, както обикновено.
     „Това не спря силния дух и иновативното мислене на нашите спортисти, треньори и спортен персонал. Много от тях прилагат иновативни решения за тренировки у дома и използват цифровите технологии не само за комуникация, но и за създаване и споделяне на качествени тренировъчни режими. Радвам се, че онлайн мотивацията, идваща от спортното движение, оказва положителен ефект и върху нашите граждани, които активно поддържат форма в домовете си. България с радост подкрепи и кампанията на Европейската комисия „BeActiveAtHome“, допълни Красен Кралев. Важна роля за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец