Свързани новини

29.03.2020 17:03

Тенисът чертае план с турнири по Коледа

Видян 1680 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тенисът има своя план, въпреки че при цялата непредвидимост на ситуацията с пандемията, всякакви прогнози са произволни.


 


Но стратегията и пътят са ясни, след като ръководители на ATP и WTA са координирали във видеоконференция как да бъде довършен сезонът.


 


Засега той е спрян до началото на юни, но е вероятно прекъсването да бъде удължено до края на същия месец, или дори до края на лятото.


 


Според в. "Екип", ръководителите на мъжката и женската асоциации са се обединили, че няма проблем да се играят турнири по Коледа и Нова година, без традиционното прекъсване на месец декември. Играчите, чрез лидерите на техния синдикат, също са съгласни на такъв вариант.


 


На практика в момента те минават през "ваканция" между сезоните - нямат обичайните тежки и дълги пътувания и интензивни турнири всяка седмица. Няма да има нужда от такава в края на календарната 2020 г.


 


Вероятно големият проблем ще е наместването на трите оставащи турнира от Големия шлем в месеците от септември до декември, тъй като и US Open, и "Уимбълдън", и "Ролан Гарос" се играят на открити кортове. Тоест - времето също става фактор и зимата може да провали евентуални такива планове.


 


Затова, според френското издание, подновяването на календара - когато и да е то - ще е именно с турнирите от Шлема, за да може да е сигурно, че те ще се изиграят преди края на октомври. Надеждата е, че климатът ще го позволи.


 


Ще има отпаднали надпревари, като под заплаха не са само тези в зала.


 


Такъв например е Sofia Open. Още няма яснота кога ще е българският турнир, като към момента той е "на гърба" на отложения за септември "Ролан Гарос".


 


Но точна програма може да се направи едва, когато е ясно окончателно на коя дата ще бъде подновен тенис сезонът, предава Dir.bg.


 


Снимка: Dir.bg




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв