Свързани новини

26.03.2020 13:55

Разходите за Олимпиадата скачат с милиарди

Видян 1283 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



С поне $ 3 млрд. ще поскъпне организацията на олимпийските игри, след като най-големия спортен форум бе отложен за догодина заради пандемията от коронавирус. Разходите може да набъбнат и до $ 6 млрд., а основната тежест ще падне върху данъкоплатците в Япония.
"Разбира се, че ще има разходи", каза изпълнителният директор на организационния комитет Тоширо Муто при обявяването на отлагането на игрите. И той, и президентът на МОК Томас Бах заявиха, че все още няма направени изчисления.
Японците бяха обявили, че до момента подготовката им е струвала 12 млрд. долара. Организационният комитет си беше осигурил 3.3 млрд. долара от местни спонсори - над два пъти повече от всички други организатори на олимпийски игри досега, но предстои всички сделки да бъдат предоговаряни.

На този етап изобщо не са ясни и датите, за които ще се пренасрочат игрите. Единственото, което се знае, че те трябва да се състоят най-късно до лятото на 2021-а година.
Токио планираше да използва 42 съоръжения за състезания в 33 спорта. Не се знае колко ще са съоръженията догодина. "Може да се наложи да даваме под наем някои от тях. Не можем да ги развалим и да ги направим наново за игрите, защото това са допълнителни разходи", каза Муто.

Един от най-големите инфраструктурни въпроси е свързан с олимпийското село. Разполагащо с над 5600 апартамента, то трябва да посрещне 11 000 спортисти и официални лица за игрите. Плановете бяха апартаментите да бъдат продадени след игрите тази есен, като около четвърт от тях вече са продадени.
Организаторите трябва да мислят отново за продажбата на билети и за осигуряването на 80 000 доброволци. По думите на Муто хората, които са имали купени билети за първоначалните дати, следва да имат предимство при повторната продажба.
Отделен е въпросът и със спонсорите на събитието. Повечето договори с МОК са подписани до 31-и декември тази година, което означава, че тепърва предстоят преговори за нови такива.


 


Източник: Sportal.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби